De 'Prepare for the Switch' fase

Voordat je een sportvastenkuur kunt doen, moeten je lichaam en geest voldoende voorbereid zijn.

Om te kijken of je klaar voor een sportvastenkuur bent, kun je de geschiktheidstest doen. Door een aantal vragen te beantwoorden krijg je een goed beeld wat ervoor nodig is om te kunnen sportvasten en of je bereid bent dit te gaan doen. Als je er nog niet klaar voor bent, kun je contact met me opnemen om je te helpen met de voorbereiding. Ik kan je dan helpen het juiste conditieniveau te bereiken en hoe je om kunt gaan met eventuele ziekte of medicatie.

Belangrijk is in ieder geval dat je fysieke conditie goed genoeg is om 20 tot 30 minuten op een goede intensiteit te kunnen trainen, dat je niet ziek bent en dat je voldoende tijd en rust kunt nemen om de kuur uit te voeren. Zeker tijdens de vastendagen (1 tot 3 vastendagen per kuur) en de laatste afbouwdag is het verstandig zeer rustig aan te doen.

Daarnaast is het belangrijk dat je lichaam voldoende voedingsstoffen (vitaminen, mineralen en eiwitten) binnen heeft om het ombouwproces (van suiker- naar vetverbranding) uit te kunnen voeren. Ik kan je helpen dit te bepalen en kan eventueel in overleg ‘Prepare for the Switch’-supplementen inzetten om je optimaal voor te bereiden.

Zodra je dan goed voorbereid bent, kun je gaan beginnen aan de daadwerkelijke sportvastenkuur.

<--- Sportvasten traject Make the switch --->